اثرات جادویی مثبت اندیشی بر زندگی
برخی از افراد تصور میکنند شانس در زندگی انسانها نقش زیادی دارد. آنها مشکلات و شکستهای خود را به بدشانسی خودشان و موفقیت و رشد دیگران را به خوششناسی آنها تعبیر میکنند.
اما در حقیقت افرادی که آنها را خوششانس میدانیم، مهارتی به نام مثبت اندیشی دارند. ذهنیت مثبت یکی از مهارتهای پایه است که نقش مهمی در موفقیتهای ما دارد. در این مقاله از سایت پگ لند میخواهیم درباره اثرات جادویی مثبت اندیشی صحبت کنیم و ببینیم چطور ذهنیت مثبت میتواند در زندگی به موفقیت ما کمک کند.
ذهنیت مثبت چیست؟
مثبت اندیشی، ذهنیتی ست که بر دیدن جنبههای روشن موقعیتها و شرایط مختلف تمرکز دارد. افرادی که مثبت اندیش هستند، اغلب انتظار دارند نتیجه کارها مطلوب باشد. داشتن ذهنیت مثبت باعث تقویت امید، خوش بینی و اعتماد به نفس میشود و به فرد کمک میکند بجای تمرکز بر ابعاد منفی یک موضوع، نکات و جنبههای مثبت را ببیند و بر راهحلها و فرصتها تمرکز کند. البته توجه داشته باشید که ذهنیت مثبت به معنای انکار مشکلات یا احساسات منفی نیست.
اغلب افراد به دلیل دریافت آموزشهای غلط یا داشتن ذهنیت نادرست تصور میکنند فقط با سرکوب احساسات منفی میتوانند به ذهنیت مثبت برسند. در حالی که تفکر مثبت یعنی تمرکز بر جنبههای مثبت یک اتفاق، در حین دیدن جنبههای منفی؛ و همچنین تمرکز بر راهحل. افراد مثبت اندیش هر چالش، شکست یا حال بد را فرصتی برای تغییر میبینند و به همین دلیل اغلب پس از بروز یک مشکل، به موفقیتهای بزرگ میرسند.
از نظر روانشناسی، مثبت اندیشی چیست؟
شاید برای شما جالب باشد که بدانید شاخهای از روانشناسی، روانشناسی مثبتگرا نام دارد که بر مطالعه و ارتقای رفاه و شکوفایی انسان تمرکز میکند. لازم به تاکید است که در روانشناسی مثبتگرا، احساسات یا تجربیات منفی سرکوب نمیشود؛ بلکه رویکردی سازنده و خوشبینانه برای حل چالشها ارائه میگردد.
روانشناسی مثبتگرا بر اهمیت تاثیر احساسات مثبت، نقاط قوت، روابط و تجربیات مثبت بر افزایش سلامت روان تاکید دارد. روانشناسی، برخی فرآیندهای شناختی و عادات ذهنی را عامل رشد مثبت اندیشی میداند که ادامه با آکادمی پگاه هنردوست به آنها میپردازیم.
بازسازی شناختی
تفکر مثبت در روانشناسی مثبتگرا یعنی به چالش کشیدن و جایگزینی افکار منفی یا تحریف شده با افکار مثبت و واقعیتر. اگر دقیق به افکارمان نگاه کنیم میبینیم در اغلب موارد سوگیریهای شناختی مثل خودگویی منفی، فاجعهسازی یا تعمیم بیش از حد اتفاقات منفی به خودمان در ما دیده میشود. روانشناسی در تلاش است تا این افکار را اصلاح و با افکار مثبت جایگزین کند.
خوشبینی
خوشبینی به معنای ندیدن مشکلات نیست، بلکه انعطافپذیری، انگیزه و استراتژیهای مقابله بهتر با ناملایمات است. افراد خوشبین، چشماندازی مثبت و امیدوارانه به آینده دارند و شکستها و عقبنشینیهای زندگی را عاملی موقت و بخشی از مسیر موفقیت میدانند.
خودکارآمدی
روانشناسی مثبتگرا بر تقویت حس خودکارآمدی افراد تاکید دارد. فرد با ذهنیت مثبت برای دستیابی به موفقیتها به تواناییهای خودش باور دارد و در مواجهه با چاشها، با اعتماد به نفس بیشتری برخورد میکند و هر مشکل را یک فرصت میبیند.
شکرگزاری
تشخیص خوبیهای خود و دیگران و تمرکز بر جنبههای مثبت زندگی و شکرگزار بودن بابت آنها، رضایت از زندگی و سلامت روان را بیشتر میکند. به همین دلیل در آکادمی پگاه هنردوست ما توجه ویژهای به رشد حس شکرگزاری مخاطبان داریم.
واگویههای مثبت
مثبتاندیشی شامل پرورش گفتگوی درونی مثبت و استفاده از خودگوییهای حمایتکننده، تشویق کننده و دلسوزانه است. به جای انتقاد از خود و خودگوییهای منفی، درباره خودتان نظرات مثبت داشته باشید.
تفکر مثبت از دیدگاه فلسفه چه معنایی دارد؟
فرقههای مختلف فلسفی و فیلسوفان مختلف، دیدگاهی متفاوت درباره مثبت اندیشی ارائه میدهند که دانستن آن برای درک ماهیت تفکر مثبت و تاثیر آن بر زندگی لازم است. با پگ لند همراه باشید تا تعریف چند مکتب فلسفی درباره تفکر مثبت را بررسی کنیم.
رواقیگری
رواقیگری یک مکتب فلسفی باستانی است که عقیده دارد تمرکز بر آنچه در کنترل ماست و پذیرش آنچه نیست، یعنی مثبتنگری. رواقیگری شکرگزاری، درک ناپایداری دنیا و توجه به لحظه حال را عامل تقویت تفکرات مثبت میداند.
پراگماتیسم
این مکتب فلسفی که افرادی مانند ویلیام جیمز و جان دیویی به آن باور دارند، بر پیامدهای عملی و سودمندی باورها و ایدهها تاکید میکند. در این چارچوب، مثبتاندیشی یعنی پذیرش باورها و نگرشهایی که نتایج سودمند دارند. پراگماتیسم بر ارزش عملی خوشبینی، امید و تفکر سازنده، در دستیابی به اهداف شخصی و اجتماعی متمرکز است.
روانشناسی انسانگرا
این مکتب که کارل راجرز و آبراهام مازلو از پیشگامان آن هستند، بر خوبی ذاتی و پتانسیل رشد در افراد تاکید میکند. مثبت اندیشی در دیدگاه انسانگرایانه یعنی شناخت و پرورش نقاط قوت شخصی، خودشکوفایی و تلاش برای رشد و تحقق اهداف فردی.
فلسفههای شرقی
سنتهای مختلف شرقی مانند بودیسم و تائوئیسم، اغلب بر ذهن آگاهی، عدم دلبستگی و پذیرش لحظه حال تاکید دارند. مثبت اندیشی در این مکتبها به معنی پرورش آرامش درونی، شفقت و احساس ارتباط متقابل با همه موجودات است.
لازم به ذکر است که در فرهنگ عرفانی ایران نیز تاکید زیادی بر مثبتنگری وجود دارد. برای مثال مولانا میگوید
خوش باش که هرکه راز داند
داند که خوشی، خوشی کشاند
عرفای ایرانی اعتقاد داشتند خوش بودن و شکرگزاری، خوبیها و موفقیتها را به سمت ما جذب میکند. همچنین در این مورد میتوانید مقاله «آیا قانون جذب علمی است» از سایت پگ لند را مطالعه بفرمایید.
عکس مرتبط
اثرات جادویی مثبت اندیشی چیست؟
مثبت اندیشی بر ابعاد مختلف زندگی ما تاثیرات بسیاری میگذارد؛ به طوری که میتوان گفت بدون مثبت اندیشی، موفقیت و درک آرامش تقریبا غیرممکن است. اگر میخواهید بدانید که چطور ذهنیت مثبت میتواند در زندگی به موفقیت ما کمک کند، با آکادمی پگاه هنردوست همراه باشید.
بهبود شرایط عاطفی
مثبت اندیشی میتواند با ترویج احساسات مثبت، مانند شادی و رضایت، به بهبود رفاه عاطفی ما کمک کند. تفکر مثبت با دور کردن تمرکز ما از افکار منفی و ایجاد دیدگاهی خوشبینانه و امیدوارکننده، به کاهش استرس، اضطراب و افسردگی کمک میکند.
افزایش تاب آوری و مقابله با مشکلات
تفکر مثبت، تابآوری و تواناییهای مقابله با چالشها و شکستها را در ما افزایش میدهد. مثبت اندیشی به ما کمک میکند تا با طرز فکر حل مسئله به مشکلات نگاه کنیم و پیوسته انگیزه و پشتکارمان را نگه داریم و در مواقع شکست، به درستی از موضع خود دست بکشیم.
تقویت سلامتی و تندرستی
تحقیقات نشان میدهد که مثبت اندیشی باعث تقویت سلامت جسمانی انسان میشود. تفکر مثبت میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد و قوای جسمانی ما را تقویت کند. مثبت اندیشان بیشتر درگیر رفتارهای ارتقا دهنده سلامت هستند، مانند ورزش منظم، تغذیه سالم و جستجوی مراقبتهای پزشکی در صورت نیاز.
بهبود روابط با دیگران
مثبت اندیشی نقش مهمی در روابط بین فردی دارد؛ چرا که همدلی، شفقت و درک را نسبت به دیگران تقویت میکند و باعث تعاملات مثبت و هماهنگتر میشود. مثبتاندیشان اغلب بهعنوان دوستانی صمیمی، حمایتکننده و دوستداشتنی دیده میشوند. ذهنیت مثبت میتواند ارتباطات اجتماعی را تقویت کند و روابط سالمتری به وجود آورد.
دستیابی به اهداف
مثبت اندیشی با افزایش انگیزه، اعتماد به نفس و باور به تواناییهای فردی، باعث میشود بتوانیم با سرعت بیشتری به اهداف خود برسیم. داشتن ذهنیت مثبت به ما کمک میکند تا اهداف واقعبینانهتری برای خود تعیین کنیم؛ و سپس نگرش مثبت خود را در طول مسیر رسیدن به موفقیت حفظ نماییم و در مواجهه با موانع نیز، استقامت بیشتری نشان دهیم. به طور کلی مثبت اندیشان گامهای فعالانهای در جهت دستیابی به اهداف خود برمیدارند.
تقویت خلاقیت و توانایی حل مسئله
مثبت اندیشی میتواند خلاقیت را تقویت کرده و تواناییهای حل مسئله را بهبود بخشد. وقتی با طرز فکری مثبت به چالشها نگاه میکنید تفکرات شما انعطاف پذیرتر میشود. تولید ایدههای نوآورانه و یافتن راهحلهای جایگزین هنگام بروز مشکلات، از جمله فواید داشتن ذهنیت مثبت است از نظر آکادمی پگاه هنردوست است.
رضایت کلی از زندگی
به طور کلی ذهنیت مثبت به شما کمک میکند که آرامش و لذت بیشتری را در زندگی تجربه کنید. افرادی که نسبت به دنیا خوشبین هستند با خیال راحتتری هم زندگی میکنند و اغلب در یافتن معنای زندگی خود عملکرد بهتری دارند.
عکس مرتبط
چطور ذهنیتی مثبت داشته باشیم؟
حال که دانستید چطور ذهنیت مثبت میتواند در زندگی به موفقیت ما کمک کند، احتمالا به دنبال راهکارهایی هستید که بتوانید اثرات جادویی مثبت اندیشی را وارد زندگی خود کنید. توجه داشته باشید که رسیدن به طرز فکر مثبت، کاری آسان و در عین حال سخت است. به این دلیل که شما میتوانید با اقداماتی ساده و روزمره به تفکر مثبت برسید؛ به شرطی که به صورت مداوم این اقدامات را انجام دهید. اغلب افراد به دلیل سادگی اقدامات و نیاز به پشتکار زیاد، در میانه راه خسته میشوند. اما اگر شما جزو این دسته نیستید با پگ لند همراه باشید تا تکنیکهای تقویت مثبتاندیشی را بررسی کنیم.
- به افکار خود و تاثیراتی که بر احساسات شما میگذارند آگاه شوید.
- تمرکز را تمرین کنید. در طول روز پیوسته مراقب افکار خود باشید و افکار منفی را به چالش بکشید.
- هر لحظه از روز که فکری منفی بیدلیل به سراغتان آمد، آن را با فکری مثبت جایگزین نمایید. خودگویی مثبت را تمرین کنید.
- افکار منفی خود را انکار نکنید. آنها را واقعبینانه و بدون قضاوت بررسی نمایید تا بتوانید متوجه ریشه به وجود آمدنشان شوید. سپس تلاش کنید که ریشه اصلی از بین برود.
- نقاط قوت و تواناییهای خود را به یاد بیاورید و درباره آنها فکر کنید.
- اطراف خود را با افراد مثبت و کتابها، موسیقی، فیلم و پادکستهای مثبت و انگیزشی پر کنید. در این مورد میتوانید مقاله «14 فیلم که زندگی شما را متحول میکند» را مطالعه بفرمایید.
- نتایج مثبت تلاشهای کنونیتان را تصور کنید. خودتان را در حالی تصور کنید که به همه اهدافش رسیده است.
- از جملات تاکیدی مثبت برای برنامهریزی مجدد ناخودآگاه استفاده نمایید.
- مراقب سلامت جسمی، عاطفی و روانی خود باشید. ورزش کنید، خوب بخوابید و به اندازه کافی غذا بخورید. از روابط سمی دور باشید و خودتان را درگیر فعالیتهای سرگرمکننده و نشاطآور نمایید.
- به جای تمرکز بر شکستها، از آنها درس بگیرید و فرصتهای رشدی که در آنها پنهان شده را پیدا کنید. اشتباهات را تجزیه و تحلیل کنید تا تجربیات جدیدی کسب نمایید.
- اهدافی واقعبینانه برای خود انتخاب کنید. سپس آن را به مراحل کوچکتر تقسیم نمایید و موفقیت در هر مرحله را جشن بگیرید.
- شکرگزار باشید؛ داشتن یک شخصیت شکرگزار، ذهن شما را قدردان میکند و باعث میشود بتوانید بر نقاط مثبت زندگی، بیشترین توجه را داشته باشید.
عکس مرتبط
احتمالا همه شما از اثرات زیاد شکرگزاری بر مثبتاندیشی اطلاع دارید و حال که میدانید اثرات جادویی مثبتاندیشی بر زندگی چیست، میدانید که حتما باید شخصیتی شکرگزار داشته باشید. اما شکرگزاری برخلاف آنچه تصور میشود، بدون آموزش دیدن کامل نمیشود.
در دوره شخصیت شکرگزار استاد پگاه هنردوست میبینید که ابعاد شکرگزاری چقدر گسترده است و چقدر دلیل برای شکرگزاری وجود دارد. این دوره دید شما به دنیا و خودتان را تغییر میدهد. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره دوره و ثبت نام، به لینک زیر مراجعه نمایید.
درباره پگاه هنردوست
من پگاه هنردوست هستم و چندین ساله که به صورت تخصصی در حوزه ی عزت نفس کشف و شهود میکنم چون متوجه شده ام که پایه ای ترین موضوع در موفقیت و آرامش و خوشبختی انسان عزت نفس هست. تمام کشف وشهودهایم در این مسیر عزت نفس و یادگیری قوانین جهان هستی را با شما به اشتراک میگذارم
نوشتههای بیشتر از پگاه هنردوست
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.